1- محاسبه حجم نمونه با فرمول کوکران
در این صفحه می توانید حجم نمونه مورد نیاز پایان نامه یا تحقیق خود را با فرمول کوکران، یا با جدول مورگان محاسبه نمایید. همچنین می توانید فایل اکسل محاسبات و فایل ورد توضیحات کامل فرمول کوکران را از این سایت (مراجعه به: بسته کامل تعیین حجم نمونه) دریافت دارید. ضمنا جدول تعیین اندازه نمونه مورگان را در همین صفحه می توانید دانلود نمایید.
در اینجا در دو حالت:
الف- حجم جامعه معلوم (یا حجم جامعه محدود) و
ب- حجم جامعه نامعلوم (یا حجم جامعه نامحدود)،
محاسبات تعیین حجم نمونه آماری با فرمول نمونه گیری کوکران ارائه می شود.
برای محاسبه حجم نمونه(اندازه نمونه)، کافیست حجم جامعه (N) و مقدار خطای قابل تحمل (d) را در جدول زیر درج، تا به طور خودکار، نتیجه فرمول کوکران نمایش داده شود. برای قراردادن مقدار خطا یا d نیز عددی 0.1 تا 0.01 را در بخش مربوطه درج نمایید (اکثرا از عدد 0.05 استفاده می کنند). بهتر است ابتدا ویدئوی آموزشی زیر را ببینید:
2- فیلم نحوه محاسبه حجم نمونه کوکران در پایان نامه
البته چون در سایت ما قرار دارید، یک دقیقه اول این فیلم آموزش تعیین حجم نمونه را نادیده بگیرید 🙂
3- تعیین حجم نمونه فرمول کوکران به صورت آنلاین
در اینجا در دو حالت به محاسبه حجم نمونه با فرمول کوکران می پردازیم. حالت اول هنگامی که حجم جامعه آماری مشخص باشد و حالت دوم هنگامی که حجم جامعه آماری را ندانیم.
چنانچه محاسبه حجم نمونه زیر در مرورگر شما مشاهده نمی شود نسبت به بروز رسانی مرورگر خود اقدام نمایید یا اینکه فایل اکسل چند سطر بعد را دانلود و در آن نتیجه محاسبه را ببینید. محاسبه اندازه نمونه به قرار زیر است:
3-الف- حجم جامعه آماری یا N معلوم باشد
توضیح: با توجه به اینکه ممکن است برخی پرسشنامه های شما پاسخ داده نشود یا به شما برگشت نگردد، 10 الی 20 درصد بیشتر از حجم نمونه محاسبه شده، پرسشنامه تکمیل کنید تا این مساله منجر به کمتر شدن حجم نمونه نهایی شما از حجم نمونه محاسبه شده نگردد.
فرمول کوکران در این حالت برابر است با:
که در آن :
N: حجم جامعه ؛ z: برابر 1.96 ؛ p=q=0.5 ؛ d: مقدار اشتباه مجاز (مقدار خطا)
3- ب- حجم جامعه آماری یا N معلوم نیست
توضیح: با توجه به اینکه ممکن است برخی پرسشنامه های شما پاسخ داده نشود یا به شما برگشت نگردد، 10 الی 20 درصد بیشتر از حجم نمونه محاسبه شده، پرسشنامه تکمیل کنید تا این مساله منجر به کمتر شدن حجم نمونه نهایی شما از حجم نمونه محاسبه شده نگردد.
فرمول کوکران در این حالت برابر است با:
که در آن :
z: برابر 1.96 ؛ p=q=0.5 ؛ d: مقدار اشتباه مجاز (مقدار خطا)
4- نکات مهم فرمول کوکران
- در جدول فوق، نتیجه فرمول کوکران به طور خودکار محاسبه می شود و نیازی به فشردن اینتر نمی باشد. چنانچه در مرورگر شما محاسبات انجام نمی شود، از مرورگرهای گوگل کروم یا فایرفاکس که بروز رسانی شده اند استفاده نمایید.
- در صورتی که بهر دلیلی حجم نمونه شما مشخص شده است یا نمونه ها را کامل برداشت نموده اید و اکنون فقط مایلید با فرمول کوکران به آن حجم برسید، حجم جامعه را کمی تغییر دهید. سطح خطا را می توانید مقادیر 0.1، 0.05 و 0.01 در نظر بگیرید که آنچه معمول و رایج است خطای 0.05 است. اگر قصد دارید خطا را 0.1 در نظر بگیرید بهتر است تاییدیه استاد را بگیرید که در آینده به مشکلی برخورد نکنید. زیرا هر تغییر جزئی در حجم نمونه باعث دوباره کاری در فرآیند تجزیه و تحلیل داده ها می شود و حساسیت بالایی دارد.
5- جدول حجم نمونه مورگان و کرجسی
در مواردي که واريانس جامعه يا درصد خطا را در اختيار نداشته باشيم مي توانيم از جدول معروف مروگان براي برآورد حجم نمونه استفاده نماييم. اين جدول در حالتي محافظه کارانه حجم نمونه را ارائه مي دهد. جالب است بدانيد در فرمول کوکران (ککران) که شيوه محاسبه حجم نمونه بر اساس آن در اين برنامه آمده است، هنگامي که خطا يا d را برابر 0.05 قرار دهيد و حجم جامعه معلوم باشد، به نتايج اين جدول خواهيد رسيد و در اصل مي توان گفت اين جدول براي راحتي تصميم تعيين حجم نمونه با خطايي قابل تحمل (0.05) و در حالتهاي مختلف تهيه شده است.
برای محاسبه آنلاین حجم نمونه خود وفق روش جدول مورگان : تعیین حجم نمونه با روش جدول مورگان را کلیک نمایید.
6- محاسبه حجم نمونه به صورت کاملا دقیق و بر اساس توان آزمون
آنچه در این صفحه سایت در خصوص تعیین حجم نمونه به استحضار شما محقق و دانشجوی عزیز رسید، تعیین تعداد نمونه بر اساس فرمول کوکران بود. این شیوه تعیین حجم نمونه، آسان ترین و ساده ترین روش می باشد که در 95 درصد از تحقیقات و پایان نامه های کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
اما گاهی محقق با موضوعات و تحقیقاتی روبروست که در آن محاسبه دقیق حجم نمونه بسیار حائز اهمیت می باشد و انتظار می رود، حجم نمونه با روشهایی کاملا علمی و مختص آن پژوهش خاص تعیین گردد. به عنوان مثال می توان به تحقیقات رشته های پزشکی اشاره کرد یا به پژوهش هایی که در آنها بابت هر نمونه هزینه بسیار زیادی باید پرداخت نمود.
در این موارد، لازم است حجم نمونه با توجه به موارد زیر و به کمک نرم افزار PASS تعیین گردد:
- حجم جامعه
- نوع آزمون آماری استفاده شده در پژوهش (فرضیه اصلی و هدف اصلی پژوهش مد نظر قرار می گیرد)
- توان آزمون
- خطای نوع اول نمونه گیری (آلفا)
- خطای نوع دوم نمونه گیری (بتا)
- انحراف معیار مشاهدات
- . . .
قابل ذکر است، نرم افزار pass یک نرم افزار آماری ویژه تعیین حجم نمونه می باشد. اطلاعات بیشتر در خصوص این نرم افزار و راهنمای کار با آن را در این صفحه از سایت دیگر این مشاور آماری دریافت نمایید:
نرم افزار PASS برای محاسبه دقیق حجم نمونه
برای اطلاعات بیشتر در خصوص محاسبات حجم نمونه این مقاله را نیز می توانید مطالعه نمایید:
7- اهیمت محاسبه مناسب حجم نمونه
حجم نمونه مبحثی در روش تحقیق است که می بایست با روش های علمی آماری به محاسبه آن بپردازید. زیرا مقدار خطا در نمونه گیری می بایست تحت کنترل باشد. لذا در تمام پایان نامه و تحقیقات شما با موضوع تعیین حجم نمونه سر و کار دارید.
چنانچه حجم نمونه را کم برآورد کنید، خطا افزایش یافته و نتایج تحقیق شما قابل اتکا نخواهد بود. از طرفی چنانچه حجم نمونه را زیاد برآورد کنید، هزینه قابل توجهی به هزینه های پایان نامه خود اضافه نموده اید که نفعی نداشته است و حتی ممکن است خود عاملی برای افزایش خطا باشد. بله حجم نمونه زیاد نیز خطا را افزایش می دهد!
لذا برای بهره برداری دانشجویان، در این صفحه امکان محاسبه آنلاین حجم نمونه با درج مقادیر مختلف و در حالتهای مختلف قرار داده شده است.
نکته مهم اینجاست که منابع، مستندات و توضیحات تکمیلی را نیز شما نیاز دارید تا این بخش از فصل سوم پایان نامه خویش (یا پروپوزال) را به صورت کامل تکمیل نمایید. که در این زمینه نیز ما پیشنهادات خوبی برای شما داریم (مراجعه به: بسته کامل تعیین حجم نمونه).
مستندات، منابع و توضیحات مورد نیاز شما برای درج در پایان نامه یا پروپوزال
حال که حجم نمونه مورد نیاز خود را محاسبه نمودید، پیشنهاد ما این است که برای دریافت مستندات، منابع و توضیحات تکمیلی (تایپ شده در فایل word)، بسته “صفر تا صد حجم نمونه” ما را از لینک زیر خریداری و بلافاصله دانلود نمایید. فقط با پرداخت 8 تومان می توانید هر آنچه در خصوص حجم نمونه لازم است را در پایان نامه یا پروپوزال خویش قرار دهید!!
در این بسته توضیحات و محاسبات و فرمولهای حجم نمونه در قالب فایلهای word و excel ارائه شده است:
8- تعریف نمونه آماری و جامعه آماری
برای درک کامل مفهوم حجم نمونه و شیوه محاسبه آن، لازم است دقیقا بدانید “جامعه آماری” و “نمونه آماری” چیست، که در اینجا آمده است. همین تعاریف با ذکر منبع و جزئیات بیشتر در این محصول آموزشی (بسته کامل تعیین حجم نمونه کوکران) آمده است.
تعریف جامعه آماری
جامعه آماری، مجموعه ای از اشیاء، افراد، اعداد و یا چیزهایی است که در یک یا چند صفت مشترک هستند.
مثال جامعه آماری
مثلا می خواهیم در 1396 تحقیقی در زمینه سنجش گرایش روستاییان 64-15 ساله استان تهران به مهاجرت انجام دهیم. در این تحقیق همه روستاییان ساکن روستا در استان تهران در سال 1396 که 64-15 سال سن دارند، جامعه آماری ما را تشکیل می دهند.
تعریف نمونه آماری
نمونه آماری، مجموعه ای از اشیاء، افراد، اعداد یا چیزهایی است که ویژگی ها و صفات جامعه آماری را دارا است و از جامعه آماری با روشهای احتمال و شانس انتخاب می شوند.
خیلی عالی و کامل . مرسی
ممنون. استفاده کردم
در چه شرایطی اجازه داریم خطا را یک دهم در نظر بگیریم؟
جامعه من گروه بسیار محدودی است و دسترسی به ۱۰۰ نفر هم به سختی مقدور خواهد بود. از طرفی حجم جامعه مشخص نیست. آیا میتوانم با خطای یک دهم، حجم نمونه را ۹۶ نفر در نظر بگیرم؟
در این صورت نتیجه قابل اعتنا خواهد بود؟
بستگی به میزان دقت و حساسیت مورد نظر در کار شما دارد. با مشورت با استاد تصمیم بگیرید.
یا اینکه سعی کنید به طریقی حجم جامعه را برآورد نمایید. چون در حالتی که حجم جامعه مشخص نیست بالاترین حجم نمونه برای شما حساب می شود.
بسیار عالی و کاربردی
خدا قوت
مرسی. منبع مطالب تون را پیدا نکردم. باید در پایان نامه رفرنس بدم
خواهش. در این محصول ما می توانید مستندات و توضیحات و همچنین منابع استفاده شده را دریافت دارید: بسته تعیین حجم نمونه با فرمول کوکران
با تشکر از زحمات شما – ممنون
عرض سلام خدمت شما. یک سوالی برام پیش اومده وخیلی واجب ممنون میشم کمکم کنید. موضوع پایان نامه من تاثیر توانمندسازی کارکنان اداری یک بیمارستان بر رضایت شغلی وکیفیت خدمات هستش. جامعه آماری اول یعنی کارمندان اداری 60نفر هستن که با جدول مورگان 52نفر حجم نمونه شد. جامعه آماری دوم من که ارباب رجوع بیمارستان هستند نامحدود هستش. وبرای تعیین حجم نمونه این جامعه دوم همان نمونه به اندازه جامعه اول درنظر گرفتیم یعنی 52. تا تفاوت فاحشی بین حجم نمونه این دوایجاد نشه. توجیه این کار روبه صورت علمی کسی میتونه بهم بگه.
سلام؛ جامعه های آماری تان از نظر تعداد با هم خیلی فرق دارند. به نظرم حتما باید حجم نمونه از ارباب رجوعان بیشتر باشد. پیشنهاد می کنم حجم نمونه ارباع رجوعان را حداکثر حجم نمونه فرمول کوکران یعنی 384 نفر در نظر بگیرید (یا حالتی که حجم جامعه نامشخص است که حداکثر همان عدد 384 را اعلام خواهد کرد).
با سلام
آیا امکان تعیین تعداد نقاط نمونه برداری نیز با این روش امکان پذیر است؟ به عنوان مثال تعیین تعداد نقاط نمونه برداری از یک رودخانه یا تالاب به منظور بررسی خصوصیات شیمیایی آب. ممنونم
سلام؛ بله امکان پذیر است. اما این نوع تعیین حجم نمونه بیشتر برای رشته های علوم اجتماعی و پرسشنامه ها کاربرد دارد.
این موارد نمونه گیری های خاص بهتر است از روشهای علمی تعیین حجم نمونه استفاده شود. زیرا هزینه آزمایشات گران است. گاهی از نرم افزار PASS در این موارد استفاده می شود.
استاد در جامعه نا محدود چگونه حجم نمونه را باید تعین کرد
یک گزینه در فرمول کوکران در همین صفحه وجود دارد که حجم جامعه نامشخص است. از آن استفاده نمایید.
با سلام. ممنون از توضیحات خوبتون.
میخواستم بدونم مقادیری که برای متغیر های z,p, q در نظر گرفته شده بر چه اساسی هستن؟ حتما باید حالت های مختلف داشته باشن که متغیر تعریف شدن دیگه… ممنون
سلام؛ خواهش
مقادیری که تعریف شده اند به نوعی جزء فرمول و روش کوکران هستند و 99 درصد محققان از همین مقادیر استفاده می نمایید. p و q برابر و مساوی 0.5 در نظر گرفته می شود. مقدار z هم که با ضریب اطمینان 95 درصد برابر 1.96 است.
خیلی ممنون بابت پاسخگویی شما
ولی من هنوز متوجه نشدم چرایی این اعداد رو؟ طبق کتاب خاصی؟منبع مشخصی؟ تجربی؟
بله بر اساس منابع آماری و کتابهاست این اعداد. در محصول معرفی شده در این صفحه منابع نیز ذکر شده است.
درود بر شما
بسیار سپاسگذارم از ارایه مطالب مفید و همچنین توضیحات شما به کاربران.
سلام و عرض ادب
جامعه آماری بنده 296000 نفر میباشد و بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه 384 نفر است. میخواستم بدونم باید 384 پرسشنامه پخش کنم یا باید بیشتر پخشکنم و 384 پاسخنامه دستم برسه.
سلام؛ 384 سقف فرمول کوکران است. یعنی حتی اگر جامعه آماری شما سه برابر این هم باشد، باز هم همین تعداد نمونه را اعلام می کند. این نکته برای اطلاع بود.
در خصوص سوال شما باید عرض کنم که معمولا درصدی از پرسشنامه ها به صورت نامناسب تکمیل می شوند یا اینکه پاسخ آنها عملا به دست تان نمی رسد یا اینکه باطل می شوند. بنابراین بهتر است ده پانزده درصدی بیشتر توزیع کنید تا همان 384 را دریافت نمایید
باسلام مطالب مفیدی مطرح نمودیدباتشکر
سلام
من جامعه اماریم ۳۵۰۰ نفر هستند برای تعیین حجم نمونه از چه فرمولی استفاده کنم تا تعداد نمونه ام کم شود تقریبا ۱۵۰ یا ۱۶۰ با استفاده از فرمول کوکران و جدول کرجسی تعداد نمونه ۳۵۰ شد که بسیار زیاد است من باید پرسشنامه پخش کنم و این تعداد نمونه برایم زیاد است
پایان نامه های را میخواندم که با جامعه اماریشان از این بیشتر تعداد خیلی کمتری نمونه داشتند و با روش کوکران هم حجم نمونه را انتخاب می کردند چطوری؟
من درصد خطا را اگر یک بگیرم تعداد نمونه می شود ۹۳
در پایان نامه ایرادی ندارد درصد خطا را یک بزنیم چه ایرادی ممکن است بگیرند؟؟؟!!!!!
سلام . با مشورت با استاد درصد خطا را یک دهم بزنید. اگر استاد قبول کند مشکلی نیست.
ممکن است حجم جامعه آماری را زیاد برآورد کرده اید.
سلام و عرض خسته نباشید
زمانی که میخواهیم مطالعه نیمه آزمایشی روی بیماران انجام بدیم یعنی یه مداخله روانشناختی روی گروهی از بیماران انجام بدیم و دو گروه مداخله و کنترل داریم به چه شیوه ای حجم نمونه توسط کوکران محاسبه میشه؟
ممنون میشم توضیح بدین
سلام. مساله انتخاب حجم نمونه در رشته های حوزه پزشکی با رشته های حوزه علوم اجتماعی تفاوت دارد. فرمول کوکران بیشتر در تعیین حجم نمونه روشهای علوم اجتماعی و کارهای پرسشگری میدانی کاربرد دارد. البته شاید شما هم بتوانید اینکه چند بیمار از جامعه بیماران باید انتخاب کنید را با فرمول کوکران بدست آورید. اما به نظر انتخاب حجم نمونه شما باید با هماهنگی استاد و با استفاده از فرمولهای ویژه تعیین حجم نمونه بر اساس توان آزمون و میزان خطا باشد.
سلام موضوع پایان نامه من در مورد اثرات صدا بر سلامت شغلی و اختلال خواب کارکنان نیروگاه هست و 3 تا نیروگاه را میخوام با هم مقایسه کنم نیروگاه اولی 150نفر پرسنل دارد نیروگاه دوم100 و نیروگاه سوم 50نفر و کار با پرسشنامه هم انجام میشه /تعداد نمونه برای هر کدام رو چطور محاسبه کنم و چند تا میشه؟ ممنون میشم کمکم کنید.
سلام. می توانید هر نیروگاه را یک طبقه در نظر بگیرید و از نمونه گیری طبقه ای استفاده کنید. حجم نمونه بدست آمده با فرمول کوکران را به نسبت تعداد پرسنل در هر نیروگاه بین نیروگاه ها تقسیم کنین.
حجم نمونه را در همین صفحه سایت با فرمول کوکران حساب کنید
سلام.ممنون آقای مهندس/لطف کردید
سلام
جامعه آماری من شرکت های پذیرفته شده در بور اوراق بهادار تهران هست و نحوه ی نمونه گیری سیتماتیک می باشد. ممنون در مورد نحوه ی تعیین اندازه نمونه و جمع آوری داده راهنمایی بفرمایید؟
سلام. تعیین حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران و با توجه به حجم جامعه در همین صفحه سایت قابل انجام است.
جمع آوری داده های بورزسی می تواند کاری بسیار سخت و زمان بر باشد. از نرم افزار رهاورد نوین یا نرم افزارها و سایت های سازمان بورس اوراق بهادار تهران استفاده می شود. به احتمال قوی محاسباتی نیز بر روی داده ها لازم است در اکسل انجام شود تا به متغیرهای مد نظر خود برسید.
با عرض سلام و خسته نباسید
موضوع پایان نامه من سلامت روان و امید به زندگی زنان و مردان شاغل در یکی از ادارت با جامعه آماری 423 نفر که 305 نفر مرد و 118 نفر زن می باشد که با فرمول کوکران 201 نفر تخمین زده شده . سهم مردان و زنان چطور تخمین زده می شود. با تشکر
سلام.. حجم جامعه را به صورت کلی در فرمول کوکران وارد و حجم نمونه کلی را بدست آورید. سپس به تناسب جمعیت مردان و زنان، حجم نمونه را به مردان و زنان تخصیص دهید.
سلام
جامعه اماری بنده 400 نفر هستش که با روش مورگان و کوکران محاسبه میگنم دقیق حجم نمونه نصف جامعه اماری میشه….چیزی حدود 196 نفر!!؟ بنظرتون درسته؟!
سلام. درسته و این نتیجه فرمول کوکران و جدول مورگان است و اگر از این روش نمونه گیری بخواهید استفاده کنید چاره ای نیست.
مگر اینکه از سایر روشهای تعیین حجم نمونه استفاده کنید که پیچیده است.
سلام
چنانچه قصد ما بررسی نظر مردم در خصوص خدمات و جامعه ما کل مردم کشور باشد (یعنی 81000000)، نمونه 385 تایی با خطای 0.05 قطعا کفایت نمیکند. با خطای 0.01 نمونه به 81000 میرسد، آیا این تعداد کفایت میکند؟
سلام. یک بار دیگه محاسبه آنلاین را انجام دهید با خطای 0.01 . آنطور که من نگاه کردم می شود 9603 تا نمونه.
روش نمونه گیری از کشور باید حساب شده و برنامه ریزی شده باشد و طبقات و یا خوشه هایی برای آن در نظر گرفته شود (بر اساس آمارها و طبقه بندی هایی).
بله
سپاسگزارم
اگر میشه لطف کنین راهنماییم کنین. تعداد پرسشنامه هایی که وارد spss میکنیم باید دقیقا به همان تعدادی که فرمول کوکران یا جدول مرگان مشخص کرده باشه یا میتونیم بیشتر وارد کنیم مثلا اگر براساس فرمول ما باید 150 تا نمونه داشته باشیم باید دقیقا 150 نمونه وارد کنیم یا میتوانیم برای جلوگیری از ریزش تعدادی اضافی وارد کنیم مثلا 10 یا 20تا.
اگر دقیقا به تعداد فرمول، نمونه وارد کنیم تکلیف ریزش چه میشود؟ اگر چند پرسشنامه به دلیل مشکل داشتن حذف بشوند عیبی ندارد؟
طبیعی است که هنگام تکمیل پرسشنامه ها برخی از آنها بازگشت ندارند یا اینکه ناقص تکمیل شده و باید باطل گردند. بنابراین بهتر است حدود 10 درصد حجم نمونه را بیشتر در نظر بگیرید که این مساله را پوشش بدهد. اگر در نرم افزار spss چند تا پرسشنامه بیشتر از حجم نمونه وارد کنید اشکالی ندارد اما اگر کمتر شود ممکن است استاد ایراد بگیرد. بستگی به استاد شما دارد.
سلام .جامعه اماری من 5000نفر است وحجم نمونه 70نفر .چطور می تونم این کار را انجام دهم
سلام. حجم نمونه را باید به دست آورید. از قبل که نمی دانید!
جامعه آماری و میزان خطا را وارد فرمول کنید تا حجم نمونه بدست آید
بسیار عالی
سپاسگذارم از زحماتتان
با سلام .بنده در حال تحویل پروپوزالم هستم.جامعه آماری خریدران خودرو در شهر سمنان هستش.باید از چه روش نمونه گیری استفاده کرد؟
سلام. شهر را به چند منطقه یا محدوده تقسیم بندی کنید و در هر محدوده نمونه گیری متناسب با حجم جامعه در آن محدوده بگیرید (نمونه گیری طبقه ای). تعیین حجم نمونه هم با فرمول کوکران. در نهایت اگر نظر استاد را هم بگیرید خوب است.
سلام
وقت بخیر
در فرمول کوکران وقتی حجم جامعه مشخص نیست، با خطای 0.05 مقدار 384.1599999999999 رو میده.
جامعه من تعداد مسافرهای هواپیماها هستش. این عدد رو باید رو به بالا رند کنم یا رو به پایین رند کنم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام. به نظر می رسد جامعه آماری شما عدد بزرگی باشد. بهتر است عدد بیشتری نمونه بگیرید. البته بستگی به پرسشنامه هم دارد و نوع سوالات.
بسیار عالی. استفاده بردم
با سلام و خسته نباشید من پایان نامه ام تکمیل شد و دیگر امکان دستکاری اعداد و ارقام و تحلیل های به دست آمده را ندارم میخواستم بدونم آیا با همین تعداد نمونه ای که دارم میتوانم روش نمونه گیری را فقط اصلاح کنم با توجه به اینکه از تحلیل مسیر و نرم افزار AMOSE و پرسشنامه های میل به طلاق ، تاب آوری ، سبک های دلبستگی ، تمایز یافتگی و شفقت به خود استفاده کردم و کارم مقایسه بین زنان متقاضی طلاق و عادی بود در روش نمونه گیری بر اساس تعداد خرده مقیاس برای هر گروه 180 نفر و در مجموع 360 نفر در نظر گرفتم اما الان متوجه شدم در تعداد خرده مقیاس ها اشتباه کردم.
سلام. اگر در تعداد نمونه های هر پرسشنامه تغییری ایجاد نشود، از آنجایی که خروجی های نرم افزار تغییر نمی کند، مشکلی نیست.
روش نمونه گیری نهایی را استاد تایید کنند. و توجه شود که برای نرم افزار ایموس حجم نمونه می بایست بیش از 200 باشد.
با عرض سلام و ادب و وقت بخیر من جامعه اماری من 249 نفرهستند که همگی در استان اردبیل هستند و در9 شهرستان پراکنده هستند با حجمی از زنان و مردان که به ترتیب مشکین شهر و پارس اباد ،بیله سوار ، واردبیل بیشترین آمار جامعه نمونه مورد نظر را دارند وبا استفاده از جدول مورگان و فرمول کوکران عددحجم نمونه 151 به دست امده است من این 151 پرسشنامه را چطوری توزیع کنم لطفا به من کمک کنید ؟
سلام و وقت شما نیز بخیر. به تناسب حجم جامعه آماری در هر شهر، حجم نمونه 151 پرسشنامه را تقسیم کنید. بدین ترتیب هر شهری که بیشتر حجم جامعه آماری را به خود اختصاص داده، حجم نمونه بیشتری نیز خواهد داشت.
با سلام
آیا از روی ماتریس کوواریانس می توان حجم نمونه را بدست آورد
سلام. از واریانس و میانگین برای تعیین حجم نمونه استفاده می شود. اما تا بحال با تعیین حجم نمونه از روی ماتریس کوواریانس برخوردی نداشتیم.
سلام
معمولاً چند درصد از تعداد کل نمونه بازگشت پرسشنامه داشته باشیم کفایت می کند؟
مثلا اگر حجم نمونه ما 384 نفر باشد چند درصد بازگشت پرسشنامه داشته باشم معتبر است (منظورم حداقل قابل قبول است)؟ 50%؟ 60%؟ 70%؟ 80%؟
در کار من که پرسشنامه ها به صورت آنلاین برای یک جامعه خارج از کشور ارسال شده است میزان بازگشت پرسشنامه نسبتاً کم است. برای همین می خوام کارم رو با حداقل قابل قبول ببندم چون زمان زیادی رو صرف پیگیری پرسشنامه ها کردم و نتیجه چندانی نگرفتم. لطفا در صورت امکان منبعی رو هم در این زمینه معرفی کنید.
سلام. درصدی با نام بازگشت پرسشنامه در علم آمار ندیدم. شما می بایست پیش بینی کنید که چند درصد بازگشت دارید و به همان میزان بیشتر پرسشنامه توزیع کنید تا در نهایت به تعداد همان حجم نمونه ای که باید باشد نمونه گیری کرده باشید. یعنی باید 384 نمونه را بالاخره بدست آورید.
سلام
من میخوام مطالب یه کانال تلگرامی رو تحلیل کنم که روزی ۹ تا پست میذاره. توی این جور موقعیت ها حجم نمونه رو چطوری بدست میارن؟
ممنون
سلام. تعیین حجم نمونه در این موارد کار آسانی نیست. زیرا حدود و ثغور کار روشن نیست.
شما اگر می توانید برآوردی از حجم جامعه (تعداد کل پست ها) داشته باشید از فرمول کوکران استفاده کنید.
سلام و وقت بخیر
پایان نامه ی ارشد من در رشته مدیریت در مورد تلفن همراه هستش
و استاد به من گفتن که فعلا فقط 30 نمونه پخش کن که من پخش کردم و جمع آوری هم شد
برای فصل سوم استاد به من گفتن که حجم نمونه رو بدست بیار و انحراف معیار
میخواستم بدونم دلیل اون 30 نمونه چی بود؟
و محاسبه ی حجم نمونه ی پژوهش به چه شکل میشه؟
سلام. حجم نمونه 30 معمولا کمترین حجم نمونه مورد انتظار در آمار است و برای محاسبه پایایی پرسشنامه نیز استفاده می شود. اگر پایایی پرسشنامه تایید شد مابقی حجم نمونه برداشت می شود.
در همین صفحه می توانید حجم نمونه را به صورت آنلاین محاسبه کنید. یا اینکه اگر توضیحات متنی و فرمول آنرا نیز می خواهید از منو محصولات تعیین حجم نمونه را خریداری نمایید.
خلاصه اینکه عدد 30 در آمار یک عدد جا افتاده و مهم است.
با سلام و تشکر از سایت خوبتون
من میخوام یک مطالعه بر روی راننده های اتوبوسهای شهر تهران که شامل BRT و اتوبوسهای شهری هست مطالعه کنم. تعداد نمونه دو گروه رو نمیدونم. اگر برای هر دو گروه حداکثر حجم نمونه فرمول کوکران یعنی 384 بگیرم کافی هست؟
سلام. می تواند کافی باشد. اما بد نیست که یک بررسی بر روی مناطق مختلف شهر تهران به عنوان طبقات مختلف در نمونه گیری خود داشته باشید. در آمارنامه شهرداری تهران حتما تعداد رانندگان آمده.
با سلام. برای هنجاریابی ساخت دستگاه ادراک بینایی سنج در جمعه ایرانی(سن بین 16-65 سال) در پنج طبقه سنی وبر حسب خطای 05/ براساس تحقیقت انجام گرفته 1000 نفر و در هر طبقه200 نفر مد نظر است. لطفا راهنمایی بفرماییید. سپاسگزارم اریوبرزن
سلام. متوجه سوال شما نشدم.
از نمونه گیری طبقه ای استفاده کنید و حجم نمونه تخصیص یافته متناسب با حجم هر طبقه.
سلام خسته نباشید پروپوزال من در مورد رابطه سبک های فرزند پروری ومشکلات رفتاری کودکان است و من موندم که چطور برا هردو متغیر حجم نمونه انتخاب کنم کلا با روش تعیین حجم نمونه مشکل دارم خوااااهش میکنم راهناییم کنین خییییلی واجبه.ممنون
سلام. توضیحات این صفحه و تعداد بسیار زیاد کامنتها می تواند راهنمای خوبی باشد. در عین حال می توانید با واتس اپ با همکاران ما ارتباط بگیرید و به صورت مشاوره تلفنی خدمت شما باشیم.
با سلام واحترام آقای دکتر فرشچی طبق فرمول کوکران برای حجم نمونه قسمت کمی پژوهش تعداد جامعه اماری من چند نفر باشد تا در فرمول بگذارم وحجم نمونه را حساب کنم.
سلام و احترام. تعداد جامعه آماری را با توجه به اطلاعاتی که از جامعه آماری خود دارید برآورد کنید یا اینکه از منابع آماری استخراج نمایید.
سلام
استاد راهنمام اصرار داره من در تعداد جامعه نا محدود بنویسم اما تعداد نمونه رو با روش فرمول کوکران بین 70 تا 130 نفر محاسبه کنم در حالی که برای جامعه نامحدود عدد 384 با فرمول کوکران بدست مییاد. میخاستم سوال کنم با فرمول کوکران برای جامعه نامحدود نمونه کمتر از 384 بدست می یاد یا نه؟ ممنون
سلام. حق با شماست. نکته ای از قلم افتاده احیانا. البته اگر خطا را یک دهم در نظر بگیرید حجم نمونه می شود 96
با سلام
زمانی که در یک مطالعه تحلیلی به دلیل حجم کم افراد مورد مطالعه از روش سرشماری استفاده می کنیم آیا حجم نمونه و استفاه از فرمول حجم نمونه معنا دارد؟
سلام. خیر دیگر معنی ندارد.
در اصل در این حالت آزمون آماری و خطا و مقدار احتمال (sig) نیز معنایی ندارد. زیرا کل جامعه آماری سرشماری شده و فقط می توانید توصیف آماری داشته باشید.
با سلام جامعه آماری من جوانان استفاده کننده از یک پارک شهر است بنابراین حجم جامعه نامشخص است حالا من باید جمعیت ناحیه ای که پارک در آن است را مبنای نمونه گیری کنم یا جمعیت شهر را؟
سلام. هیچکدام. از حالتی استفاده کنین که حجم جامعه نامشخص است. یا اینکه بر اساس اطلاعاتی حجم جامعه را برآورد کنید.
با سلام.
سوالی از خدمتتان داشتم اینکه من یک طرح تحقیقاتی طراحی نرم افزار دارم که تعداد نمونه ام 4000 می باشد حالا برای تست دقت نرم افزار باید باید تعدادی از نمونه هام رو دستی انجام دهم بعد با نتیجه نرم افزار مقایسه کنم.سوالم این است که استانداردی برای انجام این تعداد دستی برای تست وجود دارد یا نه؟
و پژوهشگر می تواند با نظر خود یک درصد تا پنج درصد از تعداد نمونه ها را برای تست در نظر بگیرد.
سلام. بهتر است از فرمول کوکران استفاده کنید که یک مبنایی داشته باشد. حجم جامعه در اینجا 4000 است.
سلام آقای فرشچی
من محاسبه کردم یک عدد 384 نفری بهم داده که برام ممکن نیست پیدا کردن این تعداد باید چه کار کنم؟
ابراهیمی
با سلام
می خواستم بپرسم فرمول حجم نمونه برای آزمون هایی در رابطه پارا متر نسبته اما برای آزمون های آماری مانند رگرسیون یا معادلات ساختاری یا pls از چه فرمولی باید استفاده کرد؟
سلام. فرمول کوکران برای تحقیقات میدانی و پرسشنامه ای مناسب است. و معمولا همان به آزمون های آماری تسری داده می شود.
در مواردی که دقت بیشتری نیاز است می بایست حجم نمونه با روشهای آماری دقیق، محاسبه گردد.
با عرض سلام
جامعه مورد مطالعه بنده مشتریان بانک یک استان هستند
چگونه حجم نمونه تعیین می شود ؟؟؟؟
جهت تجزيه و تحليل فرضيههاي تحقيق و بررسي مدل تحقيق از چه نرم افزاری می توان استفاده کرد
سلام. بهتر این است جامعه آماری خود را به طبقاتی تقسیم کنید (بر اساس شرایط جغرافیایی یا سایر شاخص ها) و بعد نمونه گیری طبقه ای انجام دهید.
به احتمال قوی شما بایست از نرم افزار SPSS استفاده کنید
با سلام و احترام ، من یک سری اثر از هنرمندان مختلف دارم (جامعه ی آماری)، یکسری نمونه هم طبق جدول کرجسی و کوکران و فرمولها در آوردم (نمونه ی آماری)، حالا مشکل من اینجاست که تعداد نمونه از آثار هر هنرمند رو میخام تقلیل بدم و نظر استاد راهنما هم نمونه گیری هدفمند هست، به عبارتی از تعداد اثر نمونه ی یک هنرمند (که تعداد اثرشون زیادتر هست) کم کنم و به تعداد آن هنرمندانی که آثارشون زیاد تر هست اضافه کنم، چطور و طبق چه فرمولی بایست این کار انجام بشه؟ لطف میکنید راهنمایی بفرمایید؟ اگر جواب رو مرحمت کنید و ایمیل کنید ممنون میشم (با سپاس فراوان)
سلام. اشکال ندارد، وفق نظر استاد اقدام کنید. در اصل نمونه گیری شما از روش احتمالی به روش غیر احتمالی و انتخابی تغییر می کند.
در بخش نمونه گیری در پایان نامه خود، روش انتخاب نمونه خود را تشریح نمایید. تا محققان بدانند که نتایج شما با توجه به این شیوه نمونه گیری و این نمونه ها است.
سلام خسته نباشید جامعه بنده پرسنل هتل هایی با شرایط خاصی هستند که تعداد آنان مشخص نیست و بنده شرایط هر هتل را بررسی کرده و سپس پرسشنامه خود را توزیع میکنم.بنابراین نمیدونم حجم نمونه خود را چگونه محاسبه کنم.طبق گفته استادم از فرمول کلاین استفاده کرده و تعداد سوالات پرسشنامه را که 50 میباشد در 5 ضرب کرده و باید 250 نمونه جمع آوری کنم اما من فقط تونستم 190 تا جمع کنم و از نرم افزار pls هم میخوام استفاده کنم.حالا با چندتا نمونه و با چه فرمولی میتونم پیش برم؟ داده هامم نرمال نیست.ممنون
همچنین یکی از متغیرهامم بیشترین تعداد سوال را دارد که 12 عدد هستش.
سلام. اگر استاد حجم نمونه را گفته چه کنید که خارج از صحبت وی نمی توانید عمل کنید. مگر اینکه با ایشان صحبت کنید و نظرشان را تغییر دهید.
نرم افزار اسمارت پی ال اس به حجم نمونه خیلی وابسته نیست و با همین 190 تا هم کار می کند. با نرمال نبودن داده ها هم مشکلی ندارد. اینها در اصل مزایای این نرم افزار نسبت به لیزرل و ایموس است.
به سایت ویژه SmartPls ما مراجعه کنید و حجم نمونه را در سایت سرچ کنید تا اطلاعات تکمیلی بدست آورید: http://www.smartpls.ir
سلام آقای فرشچی
برای یه کار شرکتی (شرکت پخش) با 4000 تا تعداد جامعه که فروشگاه ها هستند به صورت آنلاین با خطای 0.05 تعداد350 تا نمونه داد ، حالا اگر میزان خطا را برابر 0.085 در نظر بگیریم که با 128 تا نمونه کار کنیم ایرادی ندارد ؟ تحلیل صحیحی به ما میتواند بدهد ؟
سلام. این کار معمول و رایج نیست. ممکنه یکی بیاد بگه با هدف مهندسی حجم نمونه با خطا بازی شده تا حجم نمونه مد نظر محقق بدست آید.
بهتر است از خطاهای 0.05 و یا 0.01 و یا 0.1 استفاده شود.
اگر می خواهید حجم نمونه خود را کاهش دهید با استفاده از نرم افزار PASS دقیقا با توجه به آزمون آماری که استفاده خواهید کرد، حجم نمونه را برآورد کنید. فرمول کوکران محافظه کارانه است و اکثرا حجم نمونه بالاتری از سایر روشها می دهد
با سلام و ممنون از توضیحات خوب و شفافتون.
سلام جناب فرشچی
در پایان نامه من قرار هست یک اپلیکیشن موبایل ارزیابی بشه (کارایی و اثربخشی و تعداد خطاها در استفاده) که با استفاده از مشاهده و آزمون و پرسشنامه هست.
حالا از اونجا که افراد به صورت تصادفی انتخاب میشن در این صورت با قرار دادن جامعه آماری نامعین بایستی 384 نمونه رو ارزیابی بشه؟ چون در روش تحقیق مشاهده و آزمون است ارزیابی این تعداد نمونه مشکل هست در این موارد چه کاری میشه کرد. اصلا این فرمول مناسب هست برای این حالت یا خیر؟
ممنون از شما
سلام. بهتر است دقیقا جامعه آماری که قرار است ارزیابی را انجام دهند تعیین شود و حجم آن دقیقا برآورد گردد. بهرحال وقتی بخواهید گزارش دهید که این اپ موفق بوده، بایستی بگویید دقیقا چه افرادی آنرا ارزیابی کرده اند. روی روش تحقیق کار خود بیشتر وقت بگذارید.
بله فرمول کوکران می تواند استفاده شود به نظر من
سلام و احترام.معتقدم دانشجوی ارشد و بالاخص فارغ التحصیلان دکترا باید حتما دوره های تحلیل آماری را نه به شدت متخصصین فن بدانند.متاسفانه سیستم ضعیف آموزشی حاکم در نظام آموزشی کشور دارای این خلاء میباشد.آیا میشود دانشجوی دکترا روش نمونه گیری را نداند .آیا میشود فارغ التحصیل دکترا تعریفی صحیح از جامعه آماری ندادند.این ضعف بسیار بزرگی است که باید به گونه ای صحیح حل و فصل شود.بنظر بنده باید حتما دانشجویان ارشد روش تحقیق و آمار را با سختی و آزمون های متعدد بگذرانند.سیستم آموزشی دانشگاه باید دانشجویان را ملزم کند تا از طریق شرکت های تخصصی آموزش ببینند و مدارک مثبته آموزشی را تحویل دهند.کاری که شما عزیزان در اطمینان شرق میکنید آموزش گام به گام است و چقدر زیبا و موثر اینکار را انجام میدهید.من بنوبه خودم از سایت شما بسیار بسیار استفاده کرده و میکنم .از تک تک شما سرورا عزیزی که وقت میگذارید و مطالب آماری بسیار کاربردی آپلود میکنید سپاسگزارم.دکتر وحید آقاسی بروجنی پژوهشگر و مدرس دانشگاه
سلام و عرض ادب خدمت شما استاد گرانقدر.
تشکر از درج دیدگاه. لطف دارید و ما تمام سعی خود را خواهیم کرد تا واقعا بتوانیم نقشی داشته باشیم در آموزش آمار و تحلیل آماری به دانشجویان و ایجاد دسترسی آسان و ارزان برای همه فارسی زبانان عزیز.
با درود
ضمن عرض سپاس از مطالب سایت خواهشمند است در خصوص موارد زیر راهنمایی فرمایید:
1- روش تعیین مقدار نمونه در تولیدات صنایع شیمیایی(یک محصول با وزن 1000 کیلویی درون مخزن ساخته شده است و جهت کنترل کیفیت به چه مقدار نمونه نیاز است؟
2- مقدار حجم نمونه در سیالات یا پودرهای ورودی(مواد اولیه ورودی) چطور و با چه استانداردی مشخص میگردد.
3- ضمنا این شرکت علاقمند است تا در خصوص نمونه برداری جهت پذیرش و روشهای نمونه برداری از مواد شیمیایی همکاری بیشتری با شما داشته باشد.
سلام. در خصوص درخواست شما برای تعیین جچم نمونه به اطلاع می رسانم که در شرکت شما بایستی با توجه به نوع آزمون آماری ای که برای کنترل کیفیت خود به کار می برید و بر اساس فرمولها و روش نمونه گیری از قبل تعیین شده، حجم نمونه محاسبه گردد.
لذا در قالب تحقیقاتی هر چند مختصر و با کمک یک کارشناس خبره آمار (مقطع فوق یا دکتری) این مساله برای شرکت شما تصمیم گیری و برنامه ریزی گردد. ممکن است این فرآیند در ادامه فرآیند کنترل کیفیت آماری (SPC) یا در درون آن تعریف گردد.
ککران و مورگان برای هر دو روش نمونه گیری احتمالی و غیراحتمالی به کار می رود؟
این روشهای تعیین حجم نمونه که نام بردید، فقط برای روشهای نمونه گیری احتمالی است.
من میخوام به این مطلب رفرنس بزنم برای یک گزارش، ممنون میشم راهنمایی ام کنید.
در این آموزش که به صورت متنی است، رفرنس و فرمول و توضیحات متنی تعیین حجم نمونه با فرمول کوکران آمده است، خریداری نمایید:
https://www.spss-iran.com/product/sample-size/
مطالب خیلی خوب کمک کرد تا به هدفم برسم. ممنون
با عرض سلام
ممنون از سایت خوبتان. آیا این روشها برای محاسبه حجم نمونه در تحلیل محتوای متن هم مناسب هستند یا خیر؟
سلام. خیر متاسفانه. حجم نمونه تحلیل محتوا و کیفی با این روش ها قابل انجام نیست.
سلام اگه جامعه کل کشور باشه حجم نمونه رو میتونیم 384 انتخاب کنیم؟
سلام. در این موارد که حجم جامعه عدد خیلی بزرگی است، این رقم 384 که فرمول کوکران می دهد مناسب نیست. می توانید کل کشور را به استانهایی تقسیم کنید و در هر استان 384 نمونه بگیرید. بهرحال اگر پژوهش بزرگی است بایستی حجم نمونه آن منطقی باشد.
سلام. من در مورد یک بیماری که شیوع آن 1/50000 هست مطالعه انجام بدم. یعنی از هر 50000 تولد زنده یک مورد. مدت مطالعه هم 18 ماه هست. چطور میتونم تعداد نمونه رو محاسبه کنم؟
سلام. این از اون نکات خیلی فنی علم آمار، شاخه نمونه گیری است. از یک دکترای آمار که متخصص نمونه گیری است سوال نمایید.
سلام جامعه آماری من کل دانشجویان علوم پزشکی هست که ۴۰۰۰ نفر می باشند بر اساس فرمول کوکران یا مورگان ۳۵۱ نفر به عنوان حجم نمونه می باشند آمادست محاسبه شده است? سپاس
سلام. بله.
سلام ووقت بخیر
من در جامعه 70 نفری میخواهم تعداد نمونه مشخص کنم اما تعداد نمونه با d=0.06 و الفای 0.05 خیلی زیاد میشه
تا چه حد مجاز هستم پارامترهارو تغییر بدم تا به تعداد نمونه 7 برسم
سلام وقتتون بخیر. ممنون از مطالب اموزشی خوبی که ارائه دادید. یه سوال داشتم اینکه اگر تعداد نمونه ای که داریم بیشتر از نمونه ای که از طریق فرمول بدست اوردیم باشه، ایا مشکلی ایجاد میکنه؟
سلام. بله، ممکنه به نوعی اساتید ایراد بگیرند. حجم نمونه بیشتر از حد تعیین شده ممکن است باعث افزایش خطا شود.
اگر پرسشنامه بیش از حد نیاز تکمیل شده، مواردی که مشکوک است و به نظر با بی دقتی تکمیل شده را کنار بگذارید.
سلام و روز بخیر
جامعه هدف من بازه سنی 18 تا 35 سال یک شهر است که باید حداقل یکبار از بازاری مشخص دیدن کرده باشند. 325 تا پرسشنامه هم پر کردم و تحلیل هم شده اما نمیدونم توی فصل سوم چی باید بنویسم که توجیه داشته باشم.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
منظورم این هست با توجه به اینکه جامعه هدف قابل شناسایی نیست چه روشی کارساز هست؟
بهرحال یا با روشی تعداد نفرات این جامعه را برآورد کنید یا اینکه از حالت حجم جامعه نامعین در فرمول کوکران استفاده نمایید.
سلام. در خصوص حجم نمونه چاره ای جز این ندارید که دقیقا با فرمول کوکران نشان دهید که به همان حجم نمونه 325 می رسید (با تعیین حجم جامعه مناسب).
اگر غیر از این باشد، پژوهش شما زیر سوال است. زیرا اساتید ایراد خواهند گرفت که حجم نمونه به میزان کافی نبوده و در نتیجه نتایج قابل اتکا و معتبر نیست.
سلام جامعه آماری من کل دانش آموزان دختر ابتدایی شهر قم هست که حدود ۶۹ هزار نفرن و روش تحقیق من علی و مقایسه ای هست و روش نمونه گیری هدفمند آیا میتونم با توجه به موضوعم که مقایسه دانش آموزان دارای اختلال و عادی هست ۵۰ نفر دانشآموز دارای اختلال و ۵۰ نفر دانش آموز عادی انتخاب کنم به عنوان نمونه؟؟؟
سلام. هر حجم نمونه ای که در تحقیق خود استفاده می کنید، بایستی بر اساس یک فرمول دقیق محاسبه شود و مبنایی دقیق داشته باشد. و گرنه کل نتایج تحقیق بصورت جدی زیر سوال می رود.
حداقل کاری که میشه کرد این است که از فرمول کوکران استفاده کنید.
سلام. در فرمول کوکران برای جوامع نامعلوم، q چی هست؟
برای تعیین حجم نمونه در روش نمونه گیری در دسترس، چه فرمولی مناسبه؟ کوکران نمیشه؟
سلام وقت بخیر
میشه لطفا راهنمایی کنید!
در پورپوزال جامعه آماری ازم خواستن که روستاهای مرکزی شهرستان خاش رو اون هایی که بالای ۲۰ خانوار هستند رو در بیارم
برای این کار به سایت مرکز آمار مراجعه کنم؟