در تحقيقات اجتماعي همواره به دنبال كشف روابط بين متغيرهاي مختلف در موضوع مورد مطالعه و تفسير آنها هستيم. به عبارت ديگر همواره بعضي متغيرها نسبت به بعضي ديگر متغير وابسته هستند و نسبت به برخي ديگر، متغير مستقل.
در روش تحليل مسير به دنبال اين هستيم كه از مجموعه متغيرها بتوانيم يك مدل علّي به وجود آوريم كه رابطه بين متغيرها و نيز مستقل و يا وابسته بودن هر يك از آنها نسبت به هم در آن مدل مشخص باشد.
در تحليل مسير ممكن است از قبل پيش فرضي نسبت به ترتيب تاثير متغيرها (مدل علّي) داشته باشيم و درصدد باشيم تا اين مدل را تاييد، اصلاح و يا رد نماييم و يا اينكه از قبل پيش فرضي نداريم و مي خواهيم به كمك ميزان همبستگي متغيرها نسبت به يكديگر، يك مدل علي {یک مدل مفهومی} بوجود آوريم.
براي انجام تحلیل آماری فصل 4 پایان نامه شما با محوریت تحليل مسير با ما ارتباط برقرار نمایید.
توجه:
در سايت های تخصصی و ویژه مدلسازي معادلات ساختاري اين مرکز آماری به آدرس های زیر اطلاعات کاملي در خصوص انجام تحليل مسير و نمودار مسير ملاحظه خواهيد نمود:
سلام. لطفا سوالات و نظرات خود در خصوص اين مطلب را در همين بخش ديدگاه مطرح نماييد. از طريق ايميل از پاسخ ما مطلع خواهيد شد.
براي جستجو در ميان کامنت ها از Ctrl + f استفاده نماييد.
سلام آقای فرشچی میخواستم بدونم کتابی هست که آموزش مینی تب در ارتباط با موضوع آنالیز خوشه ای رو آموزش بده ؟
سلام. حقیقتش اطلاع ندارم. ما کتاب خوبی در زمینه آموزش تحلیل آماری با نرم افزار مینی تب داریم اما آنالیز خوشه ای در مباحث آن نیست:
https://www.spss-iran.com/product/minitab/